Χρησιμοποιείται σχεδόν στα πάντα, από το λουκάνικο τσορίθο, τα τηγανητά αυγά μέχρι και σε ντρέσσινγκ ξυδιού για να σερβίρουν το χταπόδι.
Εδώ θα αρωματίσουμε το λαδολέμονο με αυτήν την ερυθρά σκόνη.
Υλικά:
- 100 γρ. χυμό λεμονιού φρέσκο
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. πιμεντόν γλυκό ή καυτερό
- αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
- 50 γρ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ιδανικό για ψάρια στην σχάρα (ξιφίας, σφυρίδα, λαβράκι) και για τηγανητά θαλασσινά (καλαμάρια μύδια ) τα οποία τηγανίστηκαν έτσι
ή και σε μια απλή μαρουλοσαλάτα με ροδέλες ξερού κρεμμύδιού για να αποκτήσει σπανιόλικες διαθέσεις.
Η συνταγη σου με δελεαζει και θα την δοκιμασω με την 1η ευκαιρια..δεν εχω φτιαξει ποτε κατι τετοιο..καλο βραδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ την και πες μας τις εντυπώσεις σου...
ΑπάντησηΔιαγραφή