Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ξιφίας στη σχάρα με πιμεντόν και σαλτσα Bagnarotte....


Υλικά:

·        4 μεγάλα φιλέτα ξιφία


Μαρινάδα:

·        100 γρ.  χυμό φρέσκου λεμονιού
·        150 γρ. ελαιόλαδο
·        50 γρ. πιμεντόν γλυκό ή καυτερό
·        4 σκελίδες σκόρδο
·        Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
·        4 φύλλα δάφνης


Σάλτσα Bagnarotte:

·        250 ml μαγιονέζα
·        3 κουταλιές σούπας κέτσαπ
·        ½ κουταλιά του γλυκού γούστερ-σος
·        6 σταγόνες ταμπάσκο
·        Χυμό από ½ λεμόνι



Εκτέλεση:

Σε μπλέντερ αλέθουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας εκτός των δαφνόφυλλων και αλείφουμε με αυτά τα φιλέτα μας μοιράζοντας τα δαφνόφυλλα στα φιλέτα.

Αφήνουμε στη μαρινάδα για τουλάχιστον 6-8 ώρες.

Ιδανικά ψήνουμε τα φιλέτα μας σε σχάρα, αν δεν μπορούμε απλώνουμε σε μια λαμαρίνα μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου.

Για τη σάλτσα ανακατεύουμε τα υλικά καλά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και πίνουμε ΠΑΓΩΜΕΝΟ κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...