Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μανιτάρια Πλευρώτους Φουρνιστά........

Ένα απλό πιάτο, που μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό, αλλά και σαν εντυπωσιακή γαρνιτούρα δίπλα σε κάποιο κρεατικό που ψήθηκε στην σχάρα ή στο φούρνο και μαζί με μια πράσινη σαλατούλα στο πλάι έχουμε ένα πλήρες γεύμα.

Χρειαζόμαστε ένα ταψί, τηγάνι με ραβδώσεις και φούρνο.

Υλικά για 4 άτομα:

• 4 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
• 4 στρογγυλές φέτες μπέικον
• 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
• 2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους περασμένα από το ρεντέ σε λεπτές φέτες
• 4 φέτες κίτρινο ημίσκληρο τυρί (προσωπικά προτιμώ το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ)
• 4 στρογγυλές φέτες ντομάτας
• Ρίγανη ή θυμάρι φρέσκα αν γίνεται
• Ελαιόλαδο
• Ζάχαρη
• Αλάτι
• Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο, (πάνω-κάτω με αέρα).
Τοποθετούμε στο ταψί τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, καρυκεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν καλά για 25-30 λεπτά.
Μετά το πρώτο ψήσιμο, ρίχνουμε τα μυρωδικά, πασπαλίζουμε ζάχαρη και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά ( στο γκριλ αυτή την φορά για να καραμελώσουν τα υλικά μας).

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει (χωρίς λιπαρή ουσία) και τοποθετούμε το μπέικον, σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε βάζοντας τα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τοποθετούμε τα μανιτάρια σοτάροντας και από τις δύο πλευρές.

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε τα υλικά μας, το ένα πάνω στο άλλο, με την εξής σειρά: ντομάτα, μείγμα σκόρδου- κρεμμυδιού, μανιτάρι, μπέικον και φέτα τυριού τρίβοντας από πάνω το πιπέρι.
Ξαναβάζουμε στο ταψί και ψήνουμε, μέχρι να λιώσει το τυρί και να χυθεί ομοιόμορφα πάνω στα μανιτάρια μας.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί λίγο και αφαιρούμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...