Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τηγανιά Κοτόπουλο "Καραμελέ"...

Ηρεμήστε....
Δεν πρόκειται δεν επιδόρπιο με κοτόπουλο...
Απλά το χρώμα της σάλτσας, έχει το χρώμα της καραμέλας...

Υλικά για 2 πολύ πεινασμένα άτομα:

• 1 στήθος κοτόπουλο και 1 μπούτι ξεκοκαλισμένο με την πέτσα κομμένα σε μπουκιές
• Αλάτι, πιπέρι άσπρο και μαύρο φρεσκοτριμμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
• 1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
• 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
• 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
• 2 καλές πρέζες ζάχαρη
• Ρίγανη φρέσκια αν γίνεται
• Ελαιόλαδο

Βάζουμε τηγάνι στην φωτιά, αφού κάψει καλά ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.
Τότε βάζουμε τα καρυκευμένα κομμάτια κρέατος προσέχοντας να βάλουμε πρώτα το κομμάτια από το μπούτι με την πέτσα να ακουμπάει στον πάτο και χρωματίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με το λεμόνι και τη ρίγανη.

Έπειτα σοτάρουμε και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, αφού μαλακώσουν ρίχνουμε την ζάχαρη και κουνάμε το τηγάνι για να πάει παντού, όταν τα υλικά μας αποκτήσουν το χρώμα της καραμέλας, προσθέτουμε το μείγμα του λεμονιού χαμηλώνοντας τη φωτιά, αφήνοντας την σάλτσα να χυλώσει στο βαθμό που να αφήνει ανάγλυφα ίχνη στο πίσω μέρος του κουταλιού.

Μπόλικο ψωμί και μερικές παγωμένες μπύρες, θα το συνόδευαν τέλεια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...