Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Πιμεντόν και λαδολέμονο... Εραστές του μεσημεριού....

 Το πιμεντόν (pimenton) είναι ένα βασικό συστατικό της Ισπανικής κουζίνας και μοιάζει πολύ με την πάπρικα.
Χρησιμοποιείται σχεδόν στα πάντα, από το λουκάνικο τσορίθο, τα τηγανητά αυγά μέχρι και σε ντρέσσινγκ ξυδιού για να σερβίρουν το χταπόδι.

Εδώ θα αρωματίσουμε το λαδολέμονο με αυτήν την ερυθρά σκόνη.


Υλικά:
  • 100 γρ. χυμό λεμονιού φρέσκο
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. πιμεντόν γλυκό ή καυτερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 50 γρ. μουστάρδα


Εκτέλεση:

Συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ιδανικό για ψάρια στην σχάρα (ξιφίας, σφυρίδα, λαβράκι) και για τηγανητά θαλασσινά (καλαμάρια μύδια ) τα οποία τηγανίστηκαν έτσι
ή και σε μια απλή μαρουλοσαλάτα με ροδέλες ξερού κρεμμύδιού για να αποκτήσει σπανιόλικες διαθέσεις.

2 σχόλια:

  1. Η συνταγη σου με δελεαζει και θα την δοκιμασω με την 1η ευκαιρια..δεν εχω φτιαξει ποτε κατι τετοιο..καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δοκίμασέ την και πες μας τις εντυπώσεις σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...