Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Γυμνή πίτα... Χωρίς φύλλο να φορέσει...

Μια ¨γυμνή¨ πίτα ικανή να ¨ντύσει¨ την πείνα σας.

Η πίτα αυτή αποκαλείται ¨τσιτσάνα¨ στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας που σημαίνει γυμνός στην τοπική διάλεκτο.

Την ονομάζουν έτσι γιατί είναι ένα είδος πίτας που δεν χρειάζεται να κάνουμε την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, για αρκετές νοικοκυρές και μη, του ανοίγματος φύλλου.

Δεν υπάρχει ακριβής δοσολογία, τα υλικά τοποθετούνται με το «μάτι» ανάλογα με το σκεύος που θα ψηθεί.

ΥΛΙΚΑ


  • Αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 2 αβγά
  • Τυρί κατσικίσιο
  • Λίγη φέτα
  • Λίγο ανθότυρο
  • Πιπέρι άσπρο και μαύρο

Λαδώνουμε το ταψί, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι που να έχουμε πηχτό μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο μέχρι που να ροδίσει η τυρένια επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...