Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Απάκι ΄σωτέ' με αυγά...

Υλικά:

• 2-3 αυγά
• 4-5 λεπτοκομμένες φέτες από απάκια
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Μπούκοβο (προαιρετικά)



Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί , τοποθετούμε τα απάκια διάσπαρτα στο τηγάνι, αφήνουμε 2 λεπτά και τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά, τότε βάζουμε τα αυγά να τηγανιστούν και αυτά.

Μετά από λίγο όταν τα ασπράδια ασπρίσουν καλά, μπορούμε να βάλουμε καπάκι για να ψηθεί πιο καλά ο κρόκος αν θέλουμε, χωρίς να γυρνάμε τα αυγά με κίνδυνο να σπάσει τα αυγό και χυθεί ο χρυσαφής θησαυρός του.

Με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή κουτάλας αφαιρούμε από το τηγάνι, βάζουμε σε πιάτο και καρυκεύουμε ανάλογα με τα γούστα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...