Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Aυτοσχέδια "Πίτα του Βοσκού".


Με τα απομεινάρια μια ημέρας...

Μου περίσσεψαν 4 μπιφτέκια απο εχθές και οι καιροί δεν είναι για σπατάλες -αλλά επίσης και το να τρώω τα χθεσινά δεν μου αρέσει- έτσι αποφάσισα να φτιάξω κάτι που μοιάζει με την εγγλέζικη Shepards Pie.

Πάρα πολύ απλά, έβαλα στο μούλτι δυο ντομάτες, ένα μικρό κρεμμύδι και μια πράσινη πιπεριά για να πάρω εναν υπέροχο φρέσκο πολτό που του πρόσθεσα και λίγο μαιντανό.

Έβαλα και λίγες πατάτες να βράσουν για πουρέ.

Μάδησα τα μπιφτέκια, τα ψιλόκοψα και τα έβαλα μαζί με τον πολτό να σιγοβράσουν και να μου δώσουν ένα ελαφρώς χυλωμένο μείγμα το οποίο 'έστρωσα' στη γεύση με λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι όταν έφτασε στην επιθυμητή του μορφή και σύσταση.

Αφού έβρασαν καλά οι πατάτες, τις έλιωσα με ένα πηρούνι και τις ανακάτεψα με βούτυρο και γάλα πάνω στην φωτιά για να γίνουν πουρές.
Όταν κρύωσε ελαφρά ο πουρές πρόσθεσα δύο κρόκους χτυπημένους με μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακάτεψα καλά.

Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκέυος άλοιψα λίγο ελαιόλαδο, έκοψα μια σκελίδα σκόρδο στη μέση και την πίεσα ελαφρά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους για να αφήσει μια διακριτική μυρωδιά κατά την διάρκεια του ψησίματος, έβαλα το μείγμα με τα μπιφτέκια κάτω και από πάνω με ένα πηρούνι άπλωσα ομοιόμορφα τον πουρέ, εσείς αν θέλετε μια πιο καλλιτεχνική παρουσίαση βάλτε τον σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώστε τον απο πάνω.

Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25΄-30΄ μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές.

Απόλαυσα με μπόλικο ψωμί και δύο μπύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...