Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Κεφαλοτύρι με σουσαμένιο επίχρισμα και πιπεράτη σάλτσα μελιού.

Υλικά:                                                            
  • 1 κομμάτι κεφαλοτύρι, πάχους 1 εκατοστού.
  • 1 αυγό χτυπημένο μαζί με γάλα ή νερό.
  • Αλεύρι.
  • Σουσάμι.
  • Μέλι 3 κουταλιές της σούπας.
  • Μείγμα πράσινου, μαύρου και άσπρου πιπεριού με κόλιανδρο φρεσκοτριμμένα.
  • Χυμό μισού λεμονιού.



Περνάμε διαδοχικά το κεφαλοτύρι από νερό, αλεύρι , μείγμα αυγού και σουσάμι.
Θα πρέπει να έχουμε τώρα στα χέρια μας, ένα κομμάτι τυριού πλήρως καλυμμένου με σουσάμι.

Σε ένα τηγάνι φέρνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών σπορέλαιο, τότε τοποθετούμε το κομμάτι αφήνουμε να τηγανιστεί για 2-3 λεπτα και το γυρνάμε να τηγανιστεί απο την άλλη πλευρά, βρέχωντας με την βοήθεια ενός κουταλιού την ψημένη πλευρά μέχρι που το σουσάμι, να αποκτήσει ένα υπέροχο ροδοκόκκινο χρώμα.
Αφού τηγανιστεί, αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Για τη σάλτσα τοποθετούμε σε μικρό σκευος 1 κουταλιά της σούπας νερο, το μέλι, 3 γυρίσματα του μύλου πιπεριών με τα προαναφερόμενα υλικά και το λεμόνι.
Αφού δέσει ελαφρά και αποκτήσει υφή ελαφριού σιροπιού αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε τέταρτα, (θα πρέπει να είναι λιωμένο στο εσωτερικό του) τοποθετούμε σε πιάτο και περιχύνουμε απο πάνω την κυριολεκτικά μελάτη σάλτσα.
Εναλλακτικά και ακόμη πιο απλά, μπορούμε να παραλείψουμε τη σάλτσα και να το σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...