Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Γάβρος τηγανητός....

Ένα δείγμα του ότι το υδάτινο στοιχείο, αγαπάει πολύ τον άνθρωπο.
 Και ο τρόπος που θα περιγράψουμε εδώ περιέχει το κυρίαρχο συστατικό του Αριστουργήματος : THN ΑΠΛΟΤΗΤΑ.

Φθηνό, απλό και διαολεμένα νόστιμο και τραγανό.

 Υλικά: 

  • Φρέσκος γάβρος καθαρισμένος
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • χυμό λεμονιού αρκετό ώστε να σκεπάζει το γάβρο
  • ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο λάδι


Αλατίζουμε καλά το γάβρο και τον βρέχουμε καλά με το λεμόνι.
Αφήνουμε να κάτσει στο λεμόνι 5 λεπτά.

Αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λαδι.

Ο μόνος λόγος που σας προτείνω το λεμόνι σε αυτήν την συνταγή είναι γιατί δίνει στο ψάρι ένα υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Προσωπικά προτιμώ το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα του γάβρου, αν εσείς προτιμάτε κάποιο άλλο λάδι χρησιμοποιήστε το.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΥΖΟΥ

2 σχόλια:

  1. Γαύρος τηγανητός...Χμ...
    Θα κρατηθώ απο οπααδικά σχόλια, το μπλογκ είναι αποκλειστικά για συνταγές και σοφιστείες, έτσι;
    Αλλά και ποιός είπε οτι ο παοκ δεν έχει μέσα του τη φιλοσοφία; Στο κάτω-κάτω είναι (για πολλούς)θρησκευτικό σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σκεφτώ και καμιά συνταγή για τον ΠΑΟΚ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...