Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Σαλάτα με σπανάκι, κουκουνάρι και Βινεγκρέτ μελιού....

 Υλικά:
  • 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο καλά
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο σε τηγάνι με προσθήκη χοντρού αλατιού
  • 1 κρεμμύδι ξερό περασμένο από ρεντέ κομμένο σε λέπτές φέτες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

Για τη Βινεγκρέτ κοιτάμε εδώ:  http://gastrosofismata.blogspot.com/2010/10/blog-post_3514.html

Σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε σε πιάτο σαλάτας βάζοντας απο πάνω τα κομμένα ντοματίνια και το φρεσκοκαβουρδισμένο κουκουνάρι.

ΤΙP:  Για να καβουρδίσουμε το κουκουνάρι, ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι ( χωρίς λάδι ή βούτυρο), βάζουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε συχνά μεχρι να αλλαξει το χρώμα του, τότε σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε 3-4 λεπτά, να τραβήξει το φυσικό εσωτερικό λάδι του κουκουναριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...