- 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο καλά
- 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο σε τηγάνι με προσθήκη χοντρού αλατιού
- 1 κρεμμύδι ξερό περασμένο από ρεντέ κομμένο σε λέπτές φέτες
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
Για τη Βινεγκρέτ κοιτάμε εδώ: http://gastrosofismata.blogspot.com/2010/10/blog-post_3514.html
Σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε σε πιάτο σαλάτας βάζοντας απο πάνω τα κομμένα ντοματίνια και το φρεσκοκαβουρδισμένο κουκουνάρι.
ΤΙP: Για να καβουρδίσουμε το κουκουνάρι, ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι ( χωρίς λάδι ή βούτυρο), βάζουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε συχνά μεχρι να αλλαξει το χρώμα του, τότε σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε 3-4 λεπτά, να τραβήξει το φυσικό εσωτερικό λάδι του κουκουναριού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου