Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Αυγόφετες με μέλι και τριμμένους ξηρούς καρπούς.


Υλικά:
  • μπαγιάτικο ψωμί κατα προτίμηση σουσαμένιο
  • 2-3 αυγά ανάλογα με την ποσότητα του ψωμιού
  • 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • αλάτι
  • καβουρδισμένο αμύγδαλο ή καρύδι, σπασμένο ή τριμμένο
  • μέλι

Χτυπάμε σε μπασίνα ή σε βαθύ μπολ, τα αυγά με το αλάτι και το γάλα και περνάμε μέσα απο αυτό το μείγμα διαδοχικά τις φέτες του ψωμιού.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι ή βούτυρο και τηγανίζουμε.

Αφήνουμε τις αυγόφετες να κρυώσουν ελαφρά, τις περιχύνουμε με το μέλι και τους ξηρούς καρπούς.
Ιδανικός σύντροφος σε αυτό το σνάκ, θα ήταν μερικές κουταλιές δροσερό και στραγγιστό γιαούρτι.

Για το καβούρδισμα των ξηρών καρπών βλέπουμε εδώ: http://gastrosofismata.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...