Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Μελιτζάνα και Πιμεντόν...

H μελιτζανοσαλάτα θέλει γιαούρτι όχι μαγιονέζα.

Υλικά: 
  • 3 μελιτζάνες μεγάλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι απο κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιμεντόν
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι άσπρο και μαύρο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • ελάχιστο τριμμένο φρέσκο μοσχοκάρυδο

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να "ζαρώσουν", το ιδανικό θα ήταν στο κάρβουνο αλλά και ο φούρνος του σπιτιού δεν είναι άσχημος.

Αφήνουμε την ψίχα λίγο να κρυώσει και έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά σε μούλτι και χτυπάμε ανελέητα.

Όπως όλες οι κρύες σαλάτες την επόμενη είναι νοστιμότερη, αλλά οι κανόνες είναι για να μην τους τηρούμε...

Απαγορεύεται το σερβίρισμα με πατατάκια του εμπορίου ή κριτσίνια.
Επιβάλλεται η χρήση με κολασμένα κοψίδια και μπύρα από την κατάψυξη.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...