Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Tι μπορούμε να κάνουμε με τα φιλέτα καπνιστής πέστροφας;


Καπνιστή πέστροφα με ψημμένο κρεμμύδι, κάππαρη και λαδολέμονο.

Χρησιμοποιήστε πέστροφα απο εταιρεία που έχετε δοκιμάσει και σας άρεσε η γεύση και ή υφή του ψαριού, το ιδανικό θα ήταν να είχε και το δέρμα του για να εφαρμόσουμε μια τεχνική που θα αναδείξει τα αρώματα του υλικού μας, αλλά και να μην έχει δεν πειράζει καθόλου γιατί θα βγεί κάτι πιο ανάλαφρο στο αποτέλεσμα.

Yλικά: 
  • 4 φιλέτα καπνιστής πέστροφας με το δέρμα τους αν γίνεται
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα από το ρεντέ σε ροδέλα ή από ζαμπονομηχανή
  • 4 κουταλιές του γλυκού ξαλμυρισμένη κάππαρη ψιλοκομμένη
  • Λαδολέμονο χωρίς το πιμεντόν
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • ρίγανη ή θυμάρι σε ποσότητα μιας κουταλιάς της σούπας

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Αφόυ κόψουμε τα κρεμμύδια τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε απαλά με το λάδι, το πιπέρι και το μυρωδικό μας.
Σκεπάζουμε το ταψί, τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να "μελώσει" το κρεμμύδι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την πέστροφα εφ' όσον την βρούμε με το δέρμα της, ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι στη φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία και αφού κάψει καλά αλοίφουμε με ένα πινέλο ή με λίγο χαρτί ελάχιστο λάδι βάζοντας το ψάρι απο τη μεριά του δέρματος για 3- 4 λεπτά έχοντας αποσύρει το τηγάνι από τη φωτιά.
Αυτή η ενέργεια αναδεικνύει όλο το άρωμα του καπνίσματος.
Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο λαδολέμονο που έχουμε φτιάξει.

Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο βάζοντας πρώτα τα κρεμμύδια ανακατέυοντάς τα απαλά με το λαδολέμονο και την κάπαρη, έπειτα τα φιλέτα πασπαλίζοντας με τον άνηθο.

Το νού σας, με την πέστροφα δεν τελειώσαμε εδώ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...