Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Σκορδόλαδο...


Ο αρωματισμός των λαδιών είναι ένα απο τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί προσεχώς αυτό το ιστολόγιο.
Έχει παρατηρηθεί ότι το ελαιόλαδο μπορεί να αρωματιστεί απο υλικά τα οποία εμβαπτίζονται μέσα του.
Προς το παρόν θα δείξουμε μια βάση αρωματισμού απλή και αρκετά στοιβαρή με πάρα πολλές χρήσεις.

Τι πιο απλό και χρήσιμο από το σκορδόλαδο;

Απλούστατα σε 1 λίτρο ελαιόλαδο προσθέτουμε ανάλογα με τις αντοχές μας όσες σκελίδες σκόρδο θέλουμε ωμές ή ψημένες, μισό κουτάλι του γλυκού αλάτι και στην μύτη του κουταλιού πιπέρι άσπρο.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Φακές σούπα, πατάτες φούρνου, σκορδαλιά, πατατοσαλάτα, πράσινες σαλάτες, σε κρουτόν, φάβα, λαχανικά σχάρας, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, σαν μαρινάδα για αρνίσια πλευρά και για να αρωματίσουμε κρέατα που θα ψηθούν στην σχάρα ή στο φούρνο και όπου αλλού θέλουμε.

Προμηθευτείτε ένα μπουκάλι μπιμπερό όπως αυτά που χρησιμοποιούν στα ταχυφαγεία που βάζουν κέτσαπ και μουστάρδα και βάλτε το σκορδόλαδο εκεί και χρησιμοποιήστε το στάζοντας όπου χρειάζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...