Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Γαύρος σε λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας...


Καθαρίστε το γαύρο, αφαιρέστε δηλαδή το εσωτερικό κόκκαλο που διαπερνά κατα μήκος το ψαράκι.


Βρείτε κάποιο λευκό κρασί ή ρετσίνα που σας αρέσει, συνδυάστε  με νερό, λεμόνι, μουστάρδα, αλάτι, πράσινη πιπεριά σε κομμένη σε μικρά κυβάκια, πιπέρι άσπρο σε ένα φαρδύ τηγάνι.


Ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν και αφήστε να πάρουν μια βράση, για να φύγει και να εξατμιστεί η αλκοόλη έπειτα προσθέστε το γαύρο και βράστε τον καλά, μέχρι να χυλώσει το όλο μείγμα.


Λίγο πριν αφαιρέσετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέστε ψιλοκομμένο μαιντανό για να δώσει το άρωμα του και λίγη ρίγανη ή θυμάρι. Αν σας αρέσουν οι εντάσεις και το μπούκοβο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εδώ.


Αν θέλετε λίγο πριν τον σερβίρετε στάξτε μερικές σταγόνες σκορδόλαδο, αν δεν θέλετε τότε στην αρχή της συνταγής που συνδυάζουμε τα υλικά στο τηγάνι βάλτε και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλόκομμένη ή συνθλιμμένη από την πρέσσα σκόρδου.


Έτσι απλός και λιτός, σαν καλοκαιρινή ανάμνηση μες στο χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...