Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Στριφογυριστό Χταπόδι Σχάρας....

Χταπόδι σχάρας στριφογυριστό


Προετοιμασία χταποδιού για ψήσιμο στην σχάρα.

Υλικά:

• 1 χταπόδι καθαρισμένο ( το κεφάλι δεν το χρειαζόμαστε, αν θέλουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη, για να κάνουμε το κάνουμε με κοφτό μακαρονάκι, προσεχώς θα δώσω συνταγή)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 φύλλα δάφνης
• 5-6 κόκκους μπαχάρι


Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα με τα προαναφερόμενα υλικά εκτός των πλοκαμιών.
Όταν το νερό κοχλάσει, βάζουμε 1 πλοκάμι παρατηρώντας ότι το πλοκάμι παίρνει ζωή και σπειροειδή μορφή –δεν βάζουμε δεύτερο όμως αμέσως- περιμένουμε να ξαναπάρει βράση και μετά το δεύτερο.
Ομοίως και για τα υπόλοιπα πλοκάμια, πρώτα βράζει και μετά ρίχνουμε.
Από την στιγμή που βάλαμε το πρώτο πλοκάμι στο νερό, μετράμε 50 λεπτά.

Αφού μαλακώσουν τα πλοκάμια, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Μια πυρωμένη σχάρα πάνω από μια καυτή θράκα, μπόλικο ούζο και τσίπουρο και καλοί φίλοι ολοκληρώνουν αυτήν την συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...